Hoffman Sauvignon Blanc

€ 7,95

Hoffman Sauvignon Blanc

Alceño is een familiaal wijndomein in het centrum van Jumilla, Murcia, Zuid-Spanje sinds 1870. Ze waren de eerste wijnproducent/handelaar in deze regio. Momenteel is de Bastida familie eigenaar en er is de laatste jaren geïnvesteerd in de meest geavanceerde technieken en processen met het oog op de productie van kwaliteit. De wijnen van Alceño staan vermeld in de beste wijn- en gastronomische gidsen en worden vaak onderscheiden door de bekende wijnrecensenten. Het gaat hier om zuivere, pure wijnen die de natuurlijke evolutie hebben ondergaan.

De Sauvignon Blanc druiven zijn afkomstig van wijngaarden gelegen tussen 600 en 800 meter boven zeeniveau, op kalkrijke grond. 

Zeer goed gebalanceerde, doch atypische Sauvignon Blanc. Door het warmere klimaat in Jumilla ontwikkelt de druif zich anders dan in meer noordelijk gelegen gebieden. Hij is fris in aanzet en wat ronder van structuur als de standaard Sauvignon.  We krijgen wat rijper fruit zoals perzik en abrikoos, afgewisseld met frisse zuren die de fraicheur blijven op niveau houden en eindigend met ananas en passievrucht.  Al dit exotisch geweld zorgt er voor dat je bijna vergeet dat het Sauvigon Blanc is.

Witte wijn
Spanje (Jumilla)
Sauvignon Blanc
0,75 liter
Fris, Soepel
slaatjes, gegrilde vis, vis in papillot, pasta met vis of schaaldieren